Rothermo B.V.

Curieweg 11
3208 KJ Spijkenisse

Bereikbaar:

Contact voorkeur via email
info@rothermo.nl of bovenstaande tabs

Openingstijden kantoor:
Maandag t/m vrijdag
09:00 t/m 16:00 uur
laden/lossen vanaf 07.00 uur
zaterdag en zondag gesloten

Bezoek?
afspraak op zaak is helaas door drukte niet mogelijk!

Bank gegevens:
NL 89 INGB 0008 9641 28

Gebruiksaanwijzing Faber

Nadat de anhydrietvloer of vloeibare zand/cementvloer is aangebracht, moet de vloer minimaal 7 dagen uitharden voordat u met de vloerverwarming mag gaan stoken, hierbij kunt u gebruik maken van onderstaande opstartprotocol, het activeren van het vloerverwarmingssysteem dient gelijkmatig te gebeuren, de aanvangstemperatuur op dag 1 en 2 dient te worden ingesteld op 30°C. Bij het opstoken dient de watertemperatuur met maximaal 5°C per twee dagen te worden opgevoerd.

De belangrijkste is dat de kamerthermostaat hoger ingesteld staat dan de temperatuur die in de kamer is? het is niet nodig om de gehele dag de kamerthermostaat hoog in te stellen, ons advies is een uur of 2 per dag, nagelang hoe snel u de vloer wilt laten drogen.

Nadat de maximale watertemperatuur (40°C) is bereikt, moet deze gedurende twee dagen worden aangehouden.

Daarna moet de watertemperatuur worden afgebouwd met maximaal 5°C per twee dagen tot de oorspronkelijke waarde vóór het opstoken.

Geadviseerd wordt ook deze oorspronkelijke waarde vervolgens weer twee dagen aan te houden.

Het activeren van de vloerverwarming kan bijdragen aan de droging van de vloer. Indien na het doorlopen van bovenstaand protocol het restvochtgehalte van de vloer nog te hoog is, kan de procedure worden herhaald.


De geleverde circulatiepomp kan afwijken van het model in de gebruiksaanwijzing en de video. Gebruik de onderstaande afbeeldingen om de juiste stand van de pomp te bepalen voor het model op uw verdeler.

Alpha 1
Alpha 2 L
UPM 3 Auto

Let op! Bij nieuwere installaties is de Inbus retourkraan vervangen door een blauwe vlinderkraan en een enkele keer door een rode. Deze kraan staat open in de verticale stand, zoals op de foto hiernaast.


Pompschakelaar

De installatie kan geleverd zijn met een stroombesparende pompschakelaar. Het is belangrijk dat de sensor van de pompschakelaar op de juiste wijze aan de aanvoerleiding is gemonteerd om correct te kunnen functioneren. De sensor dient over de volledige lengte goed contact te maken met de aanvoerleiding, zoals op de foto.

De groene LED geeft aan dat de pompschakelaar zelf stroom krijgt, deze dient in principe altijd te branden. De rode LED geeft aan dat de pompschakelaar warmte detecteerd via de sensor op de aanvoerleiding en stroom doorgeeft aan de pomp. Ook wanneer de stekker van de pompschakelaar (opnieuw) in het stopcontact wordt gestoken geeft de pompschakelaar ongeveer 10 minuten lang stroom door naar de pomp, ongeacht de temperatuur van de aanvoerleiding. Tenslotte zal de pompschakelaar ook iedere 24 uur ongeveer 10 minuten lang stroom aan de pomp doorgeven om te voorkomen dat de pomp vast komt te zitten wanneer de installatie langere tijd niet gebruikt wordt, zoals bijvoorbeeld in de zomermaanden.


Instructievideo