Rothermo B.V.

Curieweg 11
3208 KJ Spijkenisse

Bereikbaar:

Contact voorkeur via email
info@rothermo.nl of bovenstaande tabs

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:00 t/m 12:00 uur en
12:30 t/m 16:00 uur
zaterdag en zondag gesloten

Bezoek?
afspraak op zaak is helaas door drukte niet mogelijk!

Bank gegevens:
NL 56 RABO 036 05 200 14

Gebruiksaanwijzing

Via onderstaande knop kunt u een PDF versie van onze algemene gebruiksaanwijzing downloaden. Deze gebruiksaanwijzing is slechts een richtlijn, u dient zich allereerst te houden aan het stookprotocol van de leverancier van dek- en/of afwerkvloer, daarna van de leverancier van de bedekking op uw vloer.

Heeft u liever uitleg in beeld en geluid? Bekijk dan de video onderaan de pagina om te zien hoe u de vloerverwarming in gebruik kunt nemen.

Gebruiksaanwijzing VTE (3 MB PDF Download)


De geleverde circulatiepomp kan afwijken van het model in de gebruiksaanwijzing en de video. Gebruik de onderstaande afbeeldingen om de juiste stand van de pomp te bepalen voor het model op uw verdeler.

Alpha 1
Alpha 2 L
UPM 3 Auto

Let op! Bij nieuwere installaties is de Inbus retourkraan vervangen door een blauwe vlinderkraan en een enkele keer door een rode. Deze kraan staat open in de verticale stand, zoals op de foto hiernaast.


Pompschakelaar

De installatie kan geleverd zijn met een stroombesparende pompschakelaar. Het is belangrijk dat de sensor van de pompschakelaar op de juiste wijze aan de aanvoerleiding is gemonteerd om correct te kunnen functioneren. De sensor dient over de volledige lengte goed contact te maken met de aanvoerleiding, zoals op de foto.

De groene LED geeft aan dat de pompschakelaar zelf stroom krijgt, deze dient in principe altijd te branden. De rode LED geeft aan dat de pompschakelaar warmte detecteerd via de sensor op de aanvoerleiding en stroom doorgeeft aan de pomp. Ook wanneer de stekker van de pompschakelaar (opnieuw) in het stopcontact wordt gestoken geeft de pompschakelaar ongeveer 10 minuten lang stroom door naar de pomp, ongeacht de temperatuur van de aanvoerleiding. Tenslotte zal de pompschakelaar ook iedere 24 uur ongeveer 10 minuten lang stroom aan de pomp doorgeven om te voorkomen dat de pomp vast komt te zitten wanneer de installatie langere tijd niet gebruikt wordt, zoals bijvoorbeeld in de zomermaanden.


Instructievideo